Biro: Premijer odlučuje ko učestvuje u radu Vlade

by | apr 29, 2011 | Novosti | 0 comments

Nakon što je lider SDP Ranko Krivokapić izjavio  da će ministre iz njegove stranke na sjednici Vlade zamijeniti njihovi pomoćnici, Biro za odnose s javnošću Vlade Crne Gore je saopštio, da isključivo premijer odlučuje o tome "ko učestvuje u radu Vlade, odnosno ko prisustvuje sjednicama".

"Svaki član Vlade je dužan da prisustvuje sjednici Vlade i samo izuzetno u slučaju spriječenosti i uz prethodnu saglasnost Predsjednika Vlade, sjednici može prisustvati pomoćnik ili sekretar. Ako u određenom vremenskom periodu, bez valjanih razloga, ministar ili ministri ne izvršavaju obaveze člana Vlade, predsjednik Vlade može od Skupštine zatražiti njihovo razrješenje", saopštio je Biro.

Krivokapić je ranije izjavio da se ministri iz Socijaldemokratske partije neće vratiti u Vladu čiju su sjednicu napustili juče, prije izjašnjavanja o obnavljanju crkve Aleksandra Nevskog na Svetom Stefanu.

Krivokapić je rekao da će SDP u Vladi "dok je njen kapacitet ovakav", biti zastupljena pomoćnicima ministara iz te partije.

0 Comments

Submit a Comment