Sastanak guvernera u Sarajevu

Objavljeno: 28.04.2011, 17:19h

Guverneri centralnih banaka Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije dogovorili su danas na sastanku u Sarajevu da se definiše set indikatora prema kojima će biti moguće upoređivati makroekonomsku situaciju u zemljama, objavio je portal Emg.rs. Kako je saopštila Narodna banka Srbije, na sastanku je analizirana dosadašnja saradnja a guverneri su predstavili makroekonomska kretanja i pokazatelje za svaku zemlju pojedinačno. Delegacije su predvodili guverner Centralne banke BiH Kemal Kozarić, guverner Centralne banke Crne Gore Radoje Žugić i guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić. Istaknuta je potreba da se ne samo nastavi, nego i produbi saradnja, kao i da se pošalje poziv za pridruživanje centralnim bankama Hrvatske, Bugarske, Makedonije i Albanije. Sastanci će ubuduće biti održavani dva puta godišnje, u proljeće i jesen. Sledeći sastanak će biti održan na jesen u Crnoj Gori.

Guverneri centralnih banaka Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije dogovorili su danas na sastanku u Sarajevu da se definiše set indikatora prema kojima će biti moguće upoređivati makroekonomsku situaciju u zemljama, objavio je portal Emg.rs.

Kako je saopštila Narodna banka Srbije, na sastanku je analizirana dosadašnja saradnja a guverneri su predstavili makroekonomska kretanja i pokazatelje za svaku zemlju pojedinačno.

Delegacije su predvodili guverner Centralne banke BiH Kemal Kozarić, guverner Centralne banke Crne Gore Radoje Žugić i guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić.

Istaknuta je potreba da se ne samo nastavi, nego i produbi saradnja, kao i da se pošalje poziv za pridruživanje centralnim bankama Hrvatske, Bugarske, Makedonije i Albanije. Sastanci će ubuduće biti održavani dva puta godišnje, u proljeće i jesen.

Sledeći sastanak će biti održan na jesen u Crnoj Gori.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register