CRNVO: Nedoličan odnos Skupštine Podgorice prema NVO

Objavljeno: 28.04.2011, 19:41h

Centar za razvoj nevladinih organizacija je ocijenio nedoličnim odnos Skupštine Glavnog grada Podgorice prema nevladinim organizacijima, koji je ispoljen danas kroz odbijanje amandmana ove nevladine organizacije (CRNVO) na Poslovnik o radu Skupštine. CRNVO je predložio amandmane kojim se unapređuje funkcionisanje isntituta "prazne stolice" za predstavnike NVO tj. mogućnost da predstavnici NVO učestvuju u radu Skupštine bez prava odlučivanja. CRNVO je tražio da predstavnici NVO mogu učestvovati po svim tačkama koje su na dnevnom redu Skupštine, dok rješenje u usvojenom Poslovniku predviđa da maksimalno tri predstavnika NVO učestvuju na sjedici Skupštine.  "Ostaje nejasno na koji način je predlagač ustanovio da baš 3 predstavnika NVO (a ne 2 ili 5 predstavnika) treba da uzmu učešće u radu sjednice Skupštine", konstatuje CRNVO, i kao pozitivan primjer ističe Skupštinu opštine Tivat, koja je omogućila učešće predstavnika NVO po svim tačkama dnevnog reda.

Centar za razvoj nevladinih organizacija je ocijenio nedoličnim odnos Skupštine Glavnog grada Podgorice prema nevladinim organizacijima, koji je ispoljen danas kroz odbijanje amandmana ove nevladine organizacije (CRNVO) na Poslovnik o radu Skupštine.

CRNVO je predložio amandmane kojim se unapređuje funkcionisanje isntituta "prazne stolice" za predstavnike NVO tj. mogućnost da predstavnici NVO učestvuju u radu Skupštine bez prava odlučivanja.

CRNVO je tražio da predstavnici NVO mogu učestvovati po svim tačkama koje su na dnevnom redu Skupštine, dok rješenje u usvojenom Poslovniku predviđa da maksimalno tri predstavnika NVO učestvuju na sjedici Skupštine. 

"Ostaje nejasno na koji način je predlagač ustanovio da baš 3 predstavnika NVO (a ne 2 ili 5 predstavnika) treba da uzmu učešće u radu sjednice Skupštine", konstatuje CRNVO, i kao pozitivan primjer ističe Skupštinu opštine Tivat, koja je omogućila učešće predstavnika NVO po svim tačkama dnevnog reda.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register