Vlada utvrdila izmjene koje nijesu po volji sindikatima

Objavljeno: 31.03.2011, 18:57h

Vlada Crne Gore je utvrdila danas Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu, kojim se, kako  ocjenjuje predlagač, pored ostalog: preciziraju odredbe koje se odnose na zabranu diskriminacije uvodi institut roditeljskog odsustva preciziraju odredbe o zaradi i utvrđuje minimalna zarada unapređuju se odredbe o otkazu ugovora o radu i prestanka radnog odnosa po sili zakona uvodi se novi institut ustupanje zaposlenih propisuju se fleksibilnije odredbe o dopunskom radu i ukida se ugovor o djelu, kao najviše zloupotrebljavani institut u radnom zakonodavstvu. Vlada je ocijenila da se predloženim izmjenama čini značajan korak u pravcu povećanja fleksibilnosti tržišta rada i unapređenja poslovnog ambijenta. Scindikati se protive predloženim izmjenama i dopunama, i najavljuju proteste ukoliko predložene budu usvojene u parlamentu.

Vlada Crne Gore je utvrdila danas Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu, kojim se, kako  ocjenjuje predlagač, pored ostalog:

  • preciziraju odredbe koje se odnose na zabranu diskriminacije
  • uvodi institut roditeljskog odsustva
  • preciziraju odredbe o zaradi i utvrđuje minimalna zarada
  • unapređuju se odredbe o otkazu ugovora o radu i prestanka radnog odnosa po sili zakona uvodi se novi institut ustupanje zaposlenih
  • propisuju se fleksibilnije odredbe o dopunskom radu i ukida se ugovor o djelu, kao najviše zloupotrebljavani institut u radnom zakonodavstvu.

Vlada je ocijenila da se predloženim izmjenama čini značajan korak u pravcu povećanja fleksibilnosti tržišta rada i unapređenja poslovnog ambijenta.

Scindikati se protive predloženim izmjenama i dopunama, i najavljuju proteste ukoliko predložene budu usvojene u parlamentu.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register