Skup o razvoju Zapadnog Balkana

Objavljeno: 31.03.2011, 10:39h

U Briselu je sinoć otvoren skup o usaglašavanju razvoja i ekonomskog oporavka Zapadnog Balkana do 2020. godine sa strategijom Evropske unije čiji je cilj održiv privredni rast, očuvanje životne sredine, konkurentnost i otvaranje miliona novih radnih mjesta.

To će, kako javlja Radio Slobodna Evropa, na Zapadnom Balkanu biti učinjeno tako što bi evropske i svjetske finansijske organizacije finansirale infrastrukturne projekte u regionu, uz preuređenje sadašnjih fondova EU za podršku reformama neophodnim ka članstvu zemalja regiona u Uniji.

To su glavne poruke koje su na otvaranju sastanka Zapadni Balkan i Evropa 2020 – ka usklađivanju i rastu, u Evropskom parlamentu (EP), uputili zvaničnici EP, Evropske komisije i organizatora, Regionalnog savjeta za saradnju na Zapadnom Balkanu.

Otvarajući skup, na kojem će ocjene razvoja u regionu i očekivanih ponuđenih projekata vlada država Zapadnog Balkana dati i evropski i svjetski bankari, generalni sekretar Regionalnog savjeta Hido Biščević je ukazao na velike nevolje koje pogađaju region zbog opšte ekonomske krize i koje koče napredak ka EU.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register