Jovović: Autogol direktora Uprave policije

Objavljeno: 31.03.2011, 17:05h

Glavni i odgovorni urednbik dnevnika Vijesti Mihailo Jovović je rekao da tužba direktora Uprave policije Veselina Veljovića protiv izdavača toga lista predstavlja autogol, jer je u surotnosti sa nastojanjima Vlade da, u susret zahtjevima Evropske unije, obezbijedi slobodu medija u Crnoj Gori. "U atmosferi kada Vlada pokušava da poboljša ambijent za rad medija i poboljša slobodu medija time što predlaže zakon po kome novinari više neće odgovarati za klevetu, on podiže privatnu tužbu u kojoj traži nadoknadu štete od medija koji je samo prenio izjave koje njega teško optužuju", rekao je Jovović za TV Vijesti. Sekretarka u Ministarstvu vanjskih poslova Slavica Milačić je izjavila da političari moraju biti tolerantni i da će se, u svakom slučaju, ona „prije založiti za jedan veći nivo tolerancije kad su u pitanju predstavnici javnog života i politike". Veljović je tužio lidera opozicionog Pokreta za promjene Nebojšu Medojevića, koji je izjavio da je Veljovića u stalnom kontaktu sa Darkom Šarićem, u Srbiji optuženim za krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike u Evropu, te da je Šarić sponzorisao policijsku jedinicu za specijalne namjene dok je njen komandant bio Veljović. Izdavač Vijesti je tužen zbog toga što je list prenio Medojevićevu optužbu. Veljović je prethodno odbio da za Vijesti komentariše Medojevićevu optužbu. Veljović traži odžtetu u iznosu od 50.000 eura na ime nadoknade nematerijalne štete.

Glavni i odgovorni urednbik dnevnika Vijesti Mihailo Jovović je rekao da tužba direktora Uprave policije Veselina Veljovića protiv izdavača toga lista predstavlja autogol, jer je u surotnosti sa nastojanjima Vlade da, u susret zahtjevima Evropske unije, obezbijedi slobodu medija u Crnoj Gori.

"U atmosferi kada Vlada pokušava da poboljša ambijent za rad medija i poboljša slobodu medija time što predlaže zakon po kome novinari više neće odgovarati za klevetu, on podiže privatnu tužbu u kojoj traži nadoknadu štete od medija koji je samo prenio izjave koje njega teško optužuju", rekao je Jovović za TV Vijesti.

Sekretarka u Ministarstvu vanjskih poslova Slavica Milačić je izjavila da političari moraju biti tolerantni i da će se, u svakom slučaju, ona „prije založiti za jedan veći nivo tolerancije kad su u pitanju predstavnici javnog života i politike".

Veljović je tužio lidera opozicionog Pokreta za promjene Nebojšu Medojevića, koji je izjavio da je Veljovića u stalnom kontaktu sa Darkom Šarićem, u Srbiji optuženim za krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike u Evropu, te da je Šarić sponzorisao policijsku jedinicu za specijalne namjene dok je njen komandant bio Veljović. Izdavač Vijesti je tužen zbog toga što je list prenio Medojevićevu optužbu.

Veljović je prethodno odbio da za Vijesti komentariše Medojevićevu optužbu.

Veljović traži odžtetu u iznosu od 50.000 eura na ime nadoknade nematerijalne štete.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register