Gadafija napustio šef diplomatije

Objavljeno: 31.03.2011, 10:23h

Libijski ministar vanjskih poslova Musa Kusa juče je, po dolasku u London, objavio da napušta vladu Moamera el Gadafija, saopštile su britanske vlasti. "Možemo potvrditi da je Musa Kusa stigao na aerodrom Farnborough iz Tunisa. Rekao nam je da je došao svojom voljom i da daje ostavku na svoj položaj", saopštio je portparol Forin ofisa. Musa Kusa nije prebjegao i u inostranstvo putuje u diplomatsku misiju, rekao je ranije portparol libijske vlade. Kusa je jedan od Gadafijevih najbližih saveznika i arhitekt dramatične promjene u libijskoj spoljnoj politici koja je tu zemlju vratila u međunarodnu zajednicu nakon godina sankcija.

Libijski ministar vanjskih poslova Musa Kusa juče je, po dolasku u London, objavio da napušta vladu Moamera el Gadafija, saopštile su britanske vlasti.

"Možemo potvrditi da je Musa Kusa stigao na aerodrom Farnborough iz Tunisa. Rekao nam je da je došao svojom voljom i da daje ostavku na svoj položaj", saopštio je portparol Forin ofisa.

Musa Kusa nije prebjegao i u inostranstvo putuje u diplomatsku misiju, rekao je ranije portparol libijske vlade.

Kusa je jedan od Gadafijevih najbližih saveznika i arhitekt dramatične promjene u libijskoj spoljnoj politici koja je tu zemlju vratila u međunarodnu zajednicu nakon godina sankcija.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register