Bošnjačka udružanja: Sramotna odluka crnogorskog sudstva

Objavljeno: 31.03.2011, 19:57h

Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike, Institut za istraživanje genocida – Kanada i Bosansko – američki institut za genocid i obrazovanje (BAGI) su šokirani odlukom Višeg suda u Podgorici da oslobodi optužbe odgovornim za deportaciju i zlostavljanje Bošnjaka za vrijeme rata u Bosni I Hercegovini 1992-1995. Sudija Milenka Žižić je donijela odluku u utorak da ne postoji dovoljno dokaza da se osudi devet bivših policajaca koji su aktivno učestvovali u procesu deportacije 79 Bošnjaka u ruke Srpskim jedinicama u BiH, a koji su poslije ubijeni. Sudija Žižić je time dodatno uvrijedila familije žrtava izjavom da policajci ne mogu biti osuđeni pošto Crna Gora nije formalno bila u ratu protiv Bosne i Hercegovine, navodi se u zajedničkom saopštenju, koje je objavio Bošnjaci.net.

Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike, Institut za istraživanje genocida – Kanada i Bosansko – američki institut za genocid i obrazovanje (BAGI) su šokirani odlukom Višeg suda u Podgorici da oslobodi optužbe odgovornim za deportaciju i zlostavljanje Bošnjaka za vrijeme rata u Bosni I Hercegovini 1992-1995.

Sudija Milenka Žižić je donijela odluku u utorak da ne postoji dovoljno dokaza da se osudi devet bivših policajaca koji su aktivno učestvovali u procesu deportacije 79 Bošnjaka u ruke Srpskim jedinicama u BiH, a koji su poslije ubijeni. Sudija Žižić je time dodatno uvrijedila familije žrtava izjavom da policajci ne mogu biti osuđeni pošto Crna Gora nije formalno bila u ratu protiv Bosne i Hercegovine, navodi se u zajedničkom saopštenju, koje je objavio Bošnjaci.net.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register