Vlasnici ‘žute kuće’ tužili Martija

Objavljeno: 30.03.2011, 23:09h

Albanska porodica Brama, u čijem je vlasništvu "žuta kuća", tužila je specijalnog izvjestioca Savjeta Evrope Dika Martija, zbog navoda da je njihova kuća korišćena kao zatvor za Srbe kojima su vađeni organi i zatražila 200.000 eura odštete. Advokat Roland Islami, koji zastupa porodica Brama, rekao je da ta porodica iz sela Gure traži odštetu od 200.000 eura od Martija, zbog klevete, a tužba je podnesena u okružnom sudu u Tirani, prenosi agencija Srna. U izvještaju Dika Martija, objavljenom u decembru 2010. godine, navodi se da je sadašnji kosovski premijer Hašim Tači bio šef mafije koja se bavila švercom oružja, droge i nelegalnom trgovinom ljudskim organima. Kuća porodice Brama, sjeverno od Tirane, u izvještaju se pominje kao mjesto zatočeništva Srba, kojima su vađeni organi. U Martijevom izvještaju o trgovini organa otetih Srba na Kosovu i u Albaniji pomenuta su dva albanska sela – Gure i Ripe.  

Albanska porodica Brama, u čijem je vlasništvu "žuta kuća", tužila je specijalnog izvjestioca Savjeta Evrope Dika Martija, zbog navoda da je njihova kuća korišćena kao zatvor za Srbe kojima su vađeni organi i zatražila 200.000 eura odštete.

Advokat Roland Islami, koji zastupa porodica Brama, rekao je da ta porodica iz sela Gure traži odštetu od 200.000 eura od Martija, zbog klevete, a tužba je podnesena u okružnom sudu u Tirani, prenosi agencija Srna.

U izvještaju Dika Martija, objavljenom u decembru 2010. godine, navodi se da je sadašnji kosovski premijer Hašim Tači bio šef mafije koja se bavila švercom oružja, droge i nelegalnom trgovinom ljudskim organima.

Kuća porodice Brama, sjeverno od Tirane, u izvještaju se pominje kao mjesto zatočeništva Srba, kojima su vađeni organi.

U Martijevom izvještaju o trgovini organa otetih Srba na Kosovu i u Albaniji pomenuta su dva albanska sela – Gure i Ripe.  

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register