Mirovnjaci protiv izložbe vojne industrije u Splitu

Objavljeno: 30.03.2011, 22:22h

Centar za mirovne studije osudio je otvaranje izložbe vojne industrije u Splitu ASDA koju su juče otvorili hrvatska premijerka Jadranka Kosor. "Krajenje je neprimjerno da se ovakve manifestacije održavaju na teritoriju Republike Hrvatske primarno iz razloga što je veliki broj građana/ki RH, ali i susjednih zemalja iz regije, stradao od vojnog oružja tijekom proteklog rata. Kao da smo zaboravili da su izložbeni eksponati prije samo 15-tak godina služili uništavanju života, kuća naših građana/ki, spomenika kulture, vjerskih objekata, bolnica, škola, a danas služe istoj svrsi u različitim krajevima svijeta – od Afganistana do Libije", ističu u Centru za mirovne studije. Centar za mirovne studije poziva građane i građanke Splita da bojkotiraju ovaj sajam, a Vladu RH da se jasno odredi kako u budućnosti neće razvoj RH oslanjati na razvoj vojne industrije.

Centar za mirovne studije osudio je otvaranje izložbe vojne industrije u Splitu ASDA koju su juče otvorili hrvatska premijerka Jadranka Kosor.

"Krajenje je neprimjerno da se ovakve manifestacije održavaju na teritoriju Republike Hrvatske primarno iz razloga što je veliki broj građana/ki RH, ali i susjednih zemalja iz regije, stradao od vojnog oružja tijekom proteklog rata. Kao da smo zaboravili da su izložbeni eksponati prije samo 15-tak godina služili uništavanju života, kuća naših građana/ki, spomenika kulture, vjerskih objekata, bolnica, škola, a danas služe istoj svrsi u različitim krajevima svijeta – od Afganistana do Libije", ističu u Centru za mirovne studije.

Centar za mirovne studije poziva građane i građanke Splita da bojkotiraju ovaj sajam, a Vladu RH da se jasno odredi kako u budućnosti neće razvoj RH oslanjati na razvoj vojne industrije.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register