Uskoro krivične prijave protiv Ćosića, Lilića i Bulatovića

Objavljeno: 29.03.2011, 19:25h

Savez logoraša Bosne i Hercegovine (SLBiH) krajem sedmice će Tužilaštvu BiH predati krivične prijave protiv srbijanskog akademika i "oca nacije" Dobrice Ćosića, bivšeg predsjednika bivše Savezne Republike Jugoslavije (SRJ) i jednog od tvoraca Memoranduma Srpske akademije nauka, te Zorana Lilića, njegovog nasljednika na spomenutoj funkciji i Momira Bulatovića, bivšeg predsjednika Crne Gore i premijera SRJ, piše sarajevsko Oslobođenje. "Krivične prijave podnosimo stoga što mislimo da su kao članovi Vrhovnog savjeta odbrane učestvovali u udruženom zločinačkom poduhvatu protiv BiH. Među ostalima, pomagali su Vojsci Republike Srpske kršeći embargo na uvoz naoružanja u BiH. Tužilaštvu BiH predat ćemo na postupanje i krivične prijave protiv 37 istražitelja i čuvara logora u Srbiji, Šljivovica – Mitrovo polje", objasnio je Murat Tahirović, predsjednik SLBiH.

Savez logoraša Bosne i Hercegovine (SLBiH) krajem sedmice će Tužilaštvu BiH predati krivične prijave protiv srbijanskog akademika i "oca nacije" Dobrice Ćosića, bivšeg predsjednika bivše Savezne Republike Jugoslavije (SRJ) i jednog od tvoraca Memoranduma Srpske akademije nauka, te Zorana Lilića, njegovog nasljednika na spomenutoj funkciji i Momira Bulatovića, bivšeg predsjednika Crne Gore i premijera SRJ, piše sarajevsko Oslobođenje.

"Krivične prijave podnosimo stoga što mislimo da su kao članovi Vrhovnog savjeta odbrane učestvovali u udruženom zločinačkom poduhvatu protiv BiH. Među ostalima, pomagali su Vojsci Republike Srpske kršeći embargo na uvoz naoružanja u BiH. Tužilaštvu BiH predat ćemo na postupanje i krivične prijave protiv 37 istražitelja i čuvara logora u Srbiji, Šljivovica – Mitrovo polje", objasnio je Murat Tahirović, predsjednik SLBiH.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register