Kokain u pošiljci firme ‘Inok’ sa Cetinja

Objavljeno: 29.03.2011, 21:32h

U akciji crnogorske i njemačke policije, iz jednog od brodskih kontejnera, u kojem se za račun firme Inok sa Cetinja, prevozio namještaj u djelovima, u luci Hamburg je pronađeno i oduzeto oko 300 kilograma kokaina, saopštila je Uprava policije Crne Gore. Crnogorska policija je uhapsila  oca i sina, vlasnika i direktora Inoka, Miloša Markovića (26) i Radislava Markovića (54) sa Cetinja, uz krivičnu prijavu za "krijumčarenje velikih količina narkotika na međunarodnom planu". Policija sumnjiči Markoviće da su, preko svoje firme, organizovali krijumčarenje velikih količina opojne droge kokain iz Južne Amerike ka Evropi, brodskim putem, tako što su uz pomoć više stranih državljana sa područja Južne Amerike i Zapadne Evrope, u kontejnerima kojima se transportuje roba iz Južne Amerike, na vrlo specifičan i vješt način, u drvnim proizvodima, sakrili veliku količinu kokaina, koju su namjeravali da stave u promet na ilegalnom tržištu u Zapadnoj Evropi, i na taj način ostvare veliku materijalnu korist. Radislav Marković je državljanin Kraljevine Holandije, saopštila je policija.

U akciji crnogorske i njemačke policije, iz jednog od brodskih kontejnera, u kojem se za račun firme Inok sa Cetinja, prevozio namještaj u djelovima, u luci Hamburg je pronađeno i oduzeto oko 300 kilograma kokaina, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Crnogorska policija je uhapsila  oca i sina, vlasnika i direktora Inoka, Miloša Markovića (26) i Radislava Markovića (54) sa Cetinja, uz krivičnu prijavu za "krijumčarenje velikih količina narkotika na međunarodnom planu".

Policija sumnjiči Markoviće da su, preko svoje firme, organizovali krijumčarenje velikih količina opojne droge kokain iz Južne Amerike ka Evropi, brodskim putem, tako što su uz pomoć više stranih državljana sa područja Južne Amerike i Zapadne Evrope, u kontejnerima kojima se transportuje roba iz Južne Amerike, na vrlo specifičan i vješt način, u drvnim proizvodima, sakrili veliku količinu kokaina, koju su namjeravali da stave u promet na ilegalnom tržištu u Zapadnoj Evropi, i na taj način ostvare veliku materijalnu korist.

Radislav Marković je državljanin Kraljevine Holandije, saopštila je policija.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register