Čekaju se rezultati analize oko 800 tona srpske pšenice

Objavljeno: 29.03.2011, 18:44h

Još provjerava kvalitet oko 700 tona pšenice porijeklom iz Srbije, koja već nedjelju dana u Luci Bar čeka na sanitarno odobrenje, kazala je Liljana Jovićević, glavna zdravstveno-sanitarna inspektorka radiju Antenu M. Prve pretrage pokazale su prisustvo povećanih količina toksičnih supstanci, a ukoliko te rezultate potvrdi i superanaliza, pšenica će biti uništena ili vraćena, kazala je Jovićević. " Radi se o pšenici porijeklom iz Srbije, koja je u Crnu Goru stigla iz Hrvatske, odnosno preko luke iz Hrvatske. U prvom nalazu koji je dostavljen Sanitarnoj inspekciji dokazano je da je pšenica mikrobiološki ispravna, dok je hemijskom analizom utvrđena neispravnost zbog većeg sadržaja mikotoskina, deoksina i valenola", kazala je Jovićević.

Još provjerava kvalitet oko 700 tona pšenice porijeklom iz Srbije, koja već nedjelju dana u Luci Bar čeka na sanitarno odobrenje, kazala je Liljana Jovićević, glavna zdravstveno-sanitarna inspektorka radiju Antenu M.

Prve pretrage pokazale su prisustvo povećanih količina toksičnih supstanci, a ukoliko te rezultate potvrdi i superanaliza, pšenica će biti uništena ili vraćena, kazala je Jovićević.

" Radi se o pšenici porijeklom iz Srbije, koja je u Crnu Goru stigla iz Hrvatske, odnosno preko luke iz Hrvatske. U prvom nalazu koji je dostavljen Sanitarnoj inspekciji dokazano je da je pšenica mikrobiološki ispravna, dok je hemijskom analizom utvrđena neispravnost zbog većeg sadržaja mikotoskina, deoksina i valenola", kazala je Jovićević.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register