Odbijen zahtjev za izručenje Vukotića

by | mar 11, 2011 | Novosti | 0 comments

"Vanraspravno vijeće Višeg suda u Novom Sadu donijelo je rješenje kojim je odbilo molbu Crne Gore za izručenje Veselina Vukotića radi izvršenja jedinstvene kazne zatvora u trajanju od 20 godina izrečena pravosnažnom presudom Višeg suda u Podgorici od 20. 01. 2006. godine za krivično djelo teško ubistvo u pokušaju", kazala je Jokić i dodala da će odluka biti dostavljena Apelacionom sudu u Novom Sadu radi konačne odluke.

Veselin Vesko Vukotić osuđen u Crnoj Gori zbog ubistva Duška Boškovića prije 13 godina, uhapšen je u Novom Sadu krajem prošle godine, ali je odlukom tamošnjeg Višeg suda nakon nekoliko dana pušten da se brani sa slobode.

Vukotić je od devedesetih do danas često bio u centru pažnje bezbjednosnih i kriminalnih struktura kako u nekadašnjoj saveznoj državi tako i inostranstvu.
Prema navodima medija, bio je saradnik srpske tajne policije, za koju je u Evropi izvršavao zadatke od "najvišeg državnog interesa". 

U tom kontekstu najviše se spominje ubistvo političkog emigranta i agenta CIA-e Envera Hadrijua. Vukotić se sumnjiči i da je ubio Andriju Lakonića, potom za bliske veze sa mafijom, ali i porodicom Slobodana Miloševića.

0 Comments

Submit a Comment