SAD raspoređuje vojsku oko Libije

Objavljeno: 28.02.2011, 22:09h

Vojska SAD trenutno preraspoređuje mornaričke i vazduhoplovne snage oko Libije, izjavio je zvaničnik Pentagona, dan pošto je državna sekretarka SAD Hilari Klinton izjavila da Moamer Gadafi mora da ode, a da će njena država pomoćo opoziciji da ga zbaci sa vlasti. "Naši planeri rade na različitim planovima o razmještanju snaga i vršimo preraspoređivanje trupa kako bismo mogli da pružimo opcije i fleksibilnost kada odluke budu donesene", izjavio je portparol Pentagona pukovnik Dejvid Lapan. SAD su vojno prisutne u regionu Sredozemnog mora, a u oblasti Persijskog zaliva imaju dva nosača aviona.

Vojska SAD trenutno preraspoređuje mornaričke i vazduhoplovne snage oko Libije, izjavio je zvaničnik Pentagona, dan pošto je državna sekretarka SAD Hilari Klinton izjavila da Moamer Gadafi mora da ode, a da će njena država pomoćo opoziciji da ga zbaci sa vlasti.

"Naši planeri rade na različitim planovima o razmještanju snaga i vršimo preraspoređivanje trupa kako bismo mogli da pružimo opcije i fleksibilnost kada odluke budu donesene", izjavio je portparol Pentagona pukovnik Dejvid Lapan.

SAD su vojno prisutne u regionu Sredozemnog mora, a u oblasti Persijskog zaliva imaju dva nosača aviona.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register