EU uvela sankcije protiv Gadafija

Objavljeno: 28.02.2011, 15:36h

Evropska unija odlučila je danas da uvede embargo na prodaju oružja Libiji i da zabrani izdavanje viza i zamrzne imovinu libijskog vođe Moamera Gadafija i 25 njegovih najbližih saradnika ili članova porodice, izjavile su evropske diplomate. Cilj mjera EU je da ojačaju u subotu uvedene sankcije protiv Libije u Savjetu bezbijednosti Ujedinjenih nacija. "Zabrane putovanja, zamrzavanje bankarskih računa, zabrana prodaja oružja i predmeta koji mogu služiti kao sredstvo represije", jednoglasno su usvojeni na sastanku ambasadora dvadesetsedmorice u Briselu, rekao je jedan diplomata. Spisak osoba obuhvaćenih ovim mjerama širi je od spiska UN, rekao je taj diplomata. Mjere treba zvanično da budu odobrene tokom dana na ministarskom nivou u Briselu, a očekuje se da će stupiti na snagu već danas.

Evropska unija odlučila je danas da uvede embargo na prodaju oružja Libiji i da zabrani izdavanje viza i zamrzne imovinu libijskog vođe Moamera Gadafija i 25 njegovih najbližih saradnika ili članova porodice, izjavile su evropske diplomate.

Cilj mjera EU je da ojačaju u subotu uvedene sankcije protiv Libije u Savjetu bezbijednosti Ujedinjenih nacija.

"Zabrane putovanja, zamrzavanje bankarskih računa, zabrana prodaja oružja i predmeta koji mogu služiti kao sredstvo represije", jednoglasno su usvojeni na sastanku ambasadora dvadesetsedmorice u Briselu, rekao je jedan diplomata.

Spisak osoba obuhvaćenih ovim mjerama širi je od spiska UN, rekao je taj diplomata.

Mjere treba zvanično da budu odobrene tokom dana na ministarskom nivou u Briselu, a očekuje se da će stupiti na snagu već danas.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register