Cerić da odbije Gadafijeve pare

Objavljeno: 28.02.2011, 15:17h

Poslije svega što se dogodilo u Libiji, u kojoj su nedavno boravili reis Islamske zajednice u BiH dr Mustafa Cerić i glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić, predsjednik Helsinškog odbora za ljudska prava u BiH Almir Terzić pozvao je poglavara Islamske zajednice u BiH da ne prihvati donaciju koju je libijski vođa Moamer el Gadafi namijenio za izgradnju Upravne zgrade Rijaseta Islamske zajednice u Sarajevu. Na Cerića apeluju da se ta zgrada nikako, kako je prvobitno bilo planirano, ne nazove, vakufom Moamera el Gadafija. "Nekome ko vrši teror nad vlastitim narodom nije mjesto među dobročiniteljima. S obzirom na to da se ovdje radi o zaštiti ugleda i časti Rijaseta, odnosno cjelokupne Islamske zajednice u BiH, molim Vas da ozbiljno razmotrite ovo upozorenje", stoji u pismu Almira Terzića dr Mustafi Ceriću. U izgradnju Upravne zgrad Rijaseta Islamske zajednice BiH Gadafi je trebalo da uloži nekoliko miliona konvertibilnih maraka. Poslije povratka iz Tripolija, Muamer Zukorlić je saopštio da će Gadafi pomoći i izgradnju vjerskih objekata, privredni i kulturni razvoj Sandžaka.

Poslije svega što se dogodilo u Libiji, u kojoj su nedavno boravili reis Islamske zajednice u BiH dr Mustafa Cerić i glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić, predsjednik Helsinškog odbora za ljudska prava u BiH Almir Terzić pozvao je poglavara Islamske zajednice u BiH da ne prihvati donaciju koju je libijski vođa Moamer el Gadafi namijenio za izgradnju Upravne zgrade Rijaseta Islamske zajednice u Sarajevu.

Na Cerića apeluju da se ta zgrada nikako, kako je prvobitno bilo planirano, ne nazove, vakufom Moamera el Gadafija.

"Nekome ko vrši teror nad vlastitim narodom nije mjesto među dobročiniteljima. S obzirom na to da se ovdje radi o zaštiti ugleda i časti Rijaseta, odnosno cjelokupne Islamske zajednice u BiH, molim Vas da ozbiljno razmotrite ovo upozorenje", stoji u pismu Almira Terzića dr Mustafi Ceriću.

U izgradnju Upravne zgrad Rijaseta Islamske zajednice BiH Gadafi je trebalo da uloži nekoliko miliona konvertibilnih maraka. Poslije povratka iz Tripolija, Muamer Zukorlić je saopštio da će Gadafi pomoći i izgradnju vjerskih objekata, privredni i kulturni razvoj Sandžaka.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register