Saslušan Aca Tomić, ali nije zadržan

Objavljeno: 31.01.2011, 20:46h

Saslušanje bivšeg načelnika Uprave bezbjednosti Vojske Jugoslavije Ace Tomića u svojstvu osumnjičenog za skrivanje Ratka Mladića završeno je danas poslijepodne u policiji, rečeno je u Tužilaštvu za ratne zločine, prenosi Beta. Zamjenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić je rekao je da je saslušanje Tomića koji se sam odazvao pozivu završeno oko 17 sati, ali da zbog potreba istrage ne može da iznosi više detalja o tome. Tomić je salušan u prisustvu tri advokata i zamjenika tužioca za ratne zločine, a poslije saslušanja nije zadržan. Vekarić je ranije istog dana rekao da je riječ o predmetu koje je Tužilaštvo za ratne zločine preuzelo iz nekadašnjeg Drugog opštinskog tužilaštva koje je 2006. godine pokrenulo istragu protiv Tomića, ali je istraga prekinuta. Vekarić je za RTV B92 rekao da je u okviru predmeta protiv Ace Tomića do sada saslušano više od 10 svjedoka.

Saslušanje bivšeg načelnika Uprave bezbjednosti Vojske Jugoslavije Ace Tomića u svojstvu osumnjičenog za skrivanje Ratka Mladića završeno je danas poslijepodne u policiji, rečeno je u Tužilaštvu za ratne zločine, prenosi Beta.

Zamjenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić je rekao je da je saslušanje Tomića koji se sam odazvao pozivu završeno oko 17 sati, ali da zbog potreba istrage ne može da iznosi više detalja o tome.

Tomić je salušan u prisustvu tri advokata i zamjenika tužioca za ratne zločine, a poslije saslušanja nije zadržan.

Vekarić je ranije istog dana rekao da je riječ o predmetu koje je Tužilaštvo za ratne zločine preuzelo iz nekadašnjeg Drugog opštinskog tužilaštva koje je 2006. godine pokrenulo istragu protiv Tomića, ali je istraga prekinuta.

Vekarić je za RTV B92 rekao da je u okviru predmeta protiv Ace Tomića do sada saslušano više od 10 svjedoka.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register