Lukšić: Ne treba tolerisati nepoštovanje državnih simbola

Objavljeno: 31.12.2010, 13:16h

Premijer Igor Lukšić je rekao da Vlada treba dosljedno da poštuje zakon kada je u pitanju poštovanje državnih simbola. "To znači da nipošto ne treba tolerisati nepoštovanje državnih simbola", kazao je Lukšić.

Lukšić je naveo da razumije da to pitanje zahtijeva određeni senzibilitet ali "ne možemo zanemariti činjenicu da je Crna Gora nezavisna država, međunarodno priznata i uvažena i da ima simbole koje treba poštovati".

"Moramo insistirati na poštovanju zastave, grba i himne, i to na način kako rade druge zemlje. Negdje je i apsurdno da se to uopšte komentariše", rekao je Lukšić.

On je u intervjuu za Pobjedu najavio da će inicirati dijalog u vezi sa imovinom sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

"Iako nijesam vjernik, nikada nijesam to previše eksponirao, ali predsjedniku Vlade pripada da inicira kontakte i pomogne da neke radikalne oblike isticanja tog problema pokušamo da marginalizujemo. Da u prvi plan dođu oni koji hoće da razgovaraju i da tako dođemo do rješenja. To je veoma teško i trajaće. Ali, uporno insistiranje mora dovesti do rješenja. Svi nečega moramo da se odreknemo i da shvatimo da se to radi zbog viših interesa i prije svega zbog generacija koje dolaze", rekao je Lukšić.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register