Kovačević: Uskoro ugovor o HE Boka

Objavljeno: 31.12.2010, 13:13h

Ovih dana biće potpisan ugovor o izradi projektne dokumentacije za gradnju hidroelektrane Boka, tako da će se u naredna tri mjeseca završiti i projektno rješenje, rekao je u intervjuu za Dan predsjednik odbora direktora Elektroprivrede EPCG Srđan Kovačević. "S obzirom da akumulacija Bilećkog jezera, koju bi koristila HE Boka, ima četvrtinu vodenog potencijala iz Crne Gore, a dijelom je na našoj teritoriji, od tog projekta ne odustajemo i na njega, po međunarodnim standardima i zakonima, imamo pravo. Kada pogledamo ekonomske pokazatelje, vidimo da je cijena izgradnje HE Boka pored Risna manja, a proizvodnja električne energije slična u odnosu na projekte hidroelektrana na Morači", rekao je Kovačević, prenosi RTCG.

Ovih dana biće potpisan ugovor o izradi projektne dokumentacije za gradnju hidroelektrane Boka, tako da će se u naredna tri mjeseca završiti i projektno rješenje, rekao je u intervjuu za Dan predsjednik odbora direktora Elektroprivrede EPCG Srđan Kovačević.

"S obzirom da akumulacija Bilećkog jezera, koju bi koristila HE Boka, ima četvrtinu vodenog potencijala iz Crne Gore, a dijelom je na našoj teritoriji, od tog projekta ne odustajemo i na njega, po međunarodnim standardima i zakonima, imamo pravo. Kada pogledamo ekonomske pokazatelje, vidimo da je cijena izgradnje HE Boka pored Risna manja, a proizvodnja električne energije slična u odnosu na projekte hidroelektrana na Morači", rekao je Kovačević, prenosi RTCG.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply