Haški optuženik Hadžić prodaje Modiljanija

Objavljeno: 30.12.2010, 17:39h

Pripadnici Službe MUP Srbije za otkrivanje ratnih zločina rano jutros su pretresli kuću Zorana Mandića – Mandarine u Novom Sadu, bliskog prijatelja haškog optuženika Gorana Hadžića, saopšteno je iz Tužilaštva za ratne zločine. Na osnovu naredbe tužioca Vladimira Vukčevića, cilj pretresa koji je trajao do podneva, bio je potraga za dokazima i tragovima koji bi ukazali na osobe koja eventualno pomažu u skrivanju i koja bi mogla da pomognu u lociranju i pronalaženju Hadžića. Prilikom pretresa stana pronađeno je oko pedeset slika velike vrijednosti, među kojima i fotografija slike – ulja na platnu poznatog italijanskog slikara Amadea Modeljanija, koja, po procjenama, vrijedi više miliona eura. Sumnja se da je original te slike Hadžićevo vlasništvo, i da je bila namijenjena prodaji kako bi se pribavila sredstva za njegovo skrivanje, navedeno je u saopštenju, prenosi Tanjug.

Pripadnici Službe MUP Srbije za otkrivanje ratnih zločina rano jutros su pretresli kuću Zorana Mandića – Mandarine u Novom Sadu, bliskog prijatelja haškog optuženika Gorana Hadžića, saopšteno je iz Tužilaštva za ratne zločine.

Na osnovu naredbe tužioca Vladimira Vukčevića, cilj pretresa koji je trajao do podneva, bio je potraga za dokazima i tragovima koji bi ukazali na osobe koja eventualno pomažu u skrivanju i koja bi mogla da pomognu u lociranju i pronalaženju Hadžića.

Prilikom pretresa stana pronađeno je oko pedeset slika velike vrijednosti, među kojima i fotografija slike – ulja na platnu poznatog italijanskog slikara Amadea Modeljanija, koja, po procjenama, vrijedi više miliona eura.

Sumnja se da je original te slike Hadžićevo vlasništvo, i da je bila namijenjena prodaji kako bi se pribavila sredstva za njegovo skrivanje, navedeno je u saopštenju, prenosi Tanjug.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register