Protest žrtava pedofilije u Rimu

Objavljeno: 31.10.2010, 22:29h

Žrtve pedofilije katoličkih sveštenika iz 13 zemalja okupile su se danas u Rimu na protestnom skupu, tražeći da pravda bude zadovoljena, ali i da podile iskustva s drugim žrtvama. Žrtve su došle iz SAD, Australije, Belgije, Holandije i Velike Britanije. Skup je organizovalo italijansko udruženje žrtava pedofilije, kao i grupa žrtava čije je sjedište u SAD, prenosi Beta. Agencija Asošijeted pres je javila da okupljenima nije bilo dozvoljeno da uđu na tlo Vatikana i da se prošetaju Trgom svetog Petra. Od objavljivanja prvog izvještaja o seksualnom zlostavljanju djece u Irskoj u novembru 2009. godine, Rimokatolička crkva se nalazi u najvećoj krizi poslednjih godina.

Žrtve pedofilije katoličkih sveštenika iz 13 zemalja okupile su se danas u Rimu na protestnom skupu, tražeći da pravda bude zadovoljena, ali i da podile iskustva s drugim žrtvama.

Žrtve su došle iz SAD, Australije, Belgije, Holandije i Velike Britanije. Skup je organizovalo italijansko udruženje žrtava pedofilije, kao i grupa žrtava čije je sjedište u SAD, prenosi Beta.

Agencija Asošijeted pres je javila da okupljenima nije bilo dozvoljeno da uđu na tlo Vatikana i da se prošetaju Trgom svetog Petra.

Od objavljivanja prvog izvještaja o seksualnom zlostavljanju djece u Irskoj u novembru 2009. godine, Rimokatolička crkva se nalazi u najvećoj krizi poslednjih godina.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply