Amfilohije: Tri ključa kraj nogu Sv. Petra Cetinjskog

Objavljeno: 31.10.2010, 19:49h

Mitropolit Crnogorsko-primorski Amfilohije je kazao da je patrijarh srpski Gavrilo Dožić ključeve od Pećke Patrijaršije i ključeve od Dečana koje je primio nakon oslobođenja Kosova i Metohije od turskog ropstva pohranio kraj nogu Svetog Petra Cetinjskog. Ključeve je dobio od kralja i gospodara Crne Gore Nikole Petrovića. "U isto vrijeme smo našli i treći ključ kod njegovih nogu, koji je knjaz Danilo, sin kralja Nikole, donio i svečano predao kralju Nikoli poslije oslobođenja Skadra. To je ključ od grada Skadra", kazao je mitropolit Amfilohije i dodao da ta tri ključa svjedoče da je ovaj tron cetinjskih mitropolita bio "organski vezan kroz vjekove za Svetu Pećku Patrijaršiju", prenosi portal In4S.

Mitropolit Crnogorsko-primorski Amfilohije je kazao da je patrijarh srpski Gavrilo Dožić ključeve od Pećke Patrijaršije i ključeve od Dečana koje je primio nakon oslobođenja Kosova i Metohije od turskog ropstva pohranio kraj nogu Svetog Petra Cetinjskog. Ključeve je dobio od kralja i gospodara Crne Gore Nikole Petrovića.

"U isto vrijeme smo našli i treći ključ kod njegovih nogu, koji je knjaz Danilo, sin kralja Nikole, donio i svečano predao kralju Nikoli poslije oslobođenja Skadra. To je ključ od grada Skadra", kazao je mitropolit Amfilohije i dodao da ta tri ključa svjedoče da je ovaj tron cetinjskih mitropolita bio "organski vezan kroz vjekove za Svetu Pećku Patrijaršiju", prenosi portal In4S.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply