UP: Nikome ne prijetimo

Objavljeno: 30.09.2010, 19:21h

Uprava policije Crne Gore saopštila je danas da njene ranije ocjene o bezbijednosnoj situaciji u državi nisu upozorenje bošnjačkom narodu niti bilo kome, osim onima koji bi eventualno ugrozili tu bezbijednost. Povodom negativnih reakcija na ocjene Uprave policije, saopštene početkom ove nedjelje u vezi sa idejama o navodnoj autonomiji Sandžaka, Uprava policije je ocijenila da njeni zaključi o tome "nijesu usmjereni protiv bošnjačkog naroda". U saopštenju se ističe da je kolegijum Uprave policije, na sjednici u Rožajama 27. septembra, samo "tretirao izjave odredjenih pojedinaca (o Sandžaku) i to isključivo sa bezbijednosnog aspekta". Navodi se da je potpuno nejasno kako je neko u tome mogao prepoznati bošnjački narod i s njim identifikovati pojedince iz okruženja i njihove izjave o navodnoj regionalizaciji bivšeg Sandžaka. Uprava je ocenila da su i pojedini mediji "u nedostatku atraktivnih i senzacionalističkih tema i odsustvu profesionalnosti" stavove u vezi sa navodnom autonomijom Sandžaka, tumačili neprofesionalno.

Uprava policije Crne Gore saopštila je danas da njene ranije ocjene o bezbijednosnoj situaciji u državi nisu upozorenje bošnjačkom narodu niti bilo kome, osim onima koji bi eventualno ugrozili tu bezbijednost.

Povodom negativnih reakcija na ocjene Uprave policije, saopštene početkom ove nedjelje u vezi sa idejama o navodnoj autonomiji Sandžaka, Uprava policije je ocijenila da njeni zaključi o tome "nijesu usmjereni protiv bošnjačkog naroda".

U saopštenju se ističe da je kolegijum Uprave policije, na sjednici u Rožajama 27. septembra, samo "tretirao izjave odredjenih pojedinaca (o Sandžaku) i to isključivo sa bezbijednosnog aspekta".

Navodi se da je potpuno nejasno kako je neko u tome mogao prepoznati bošnjački narod i s njim identifikovati pojedince iz okruženja i njihove izjave o navodnoj regionalizaciji bivšeg Sandžaka.

Uprava je ocenila da su i pojedini mediji "u nedostatku atraktivnih i senzacionalističkih tema i odsustvu profesionalnosti" stavove u vezi sa navodnom autonomijom Sandžaka, tumačili neprofesionalno.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply