Krivokapić sa vaseljenskim patrijarhom razgovarao o CPC

Objavljeno: 30.09.2010, 21:30h

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić razgovarao je danas u Instanbulu s vaseljenskim patrijarhom Vartolomejom o pitanju položaja Crnogorske pravoslavne crkve, saopšteno je iz Kabineta predsjednika crnogorske Skupštine. Krivokapić je patrijarhu Vartolomeju ukazao na pravo Crnogoraca da povrate autokefalnost CPC, jer su to imali u 19. vijeku, što je priznavala i Vaseljenska patrijaršija. Patrijarh Vartolomej je, kako se navodi u saopštenju, Krivokapiću rekao da bi na sledećem svjetskom skupu sinoda pravoslavne crkve jedna od tema mogla da bude i pitanje autokefalnosti CPC. Dvodnevnu zvaničnu posjetu Turskoj Krivokapić je završio susretom sa iseljenicima iz Crne Gore kojih u toj zemlji ima vise desetina hiljada. Iseljenici su Krivokapića obavijestili da će u Istanbulu biti izgradjena Crnogorska kuća, prenosi Beta.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić razgovarao je danas u Instanbulu s vaseljenskim patrijarhom Vartolomejom o pitanju položaja Crnogorske pravoslavne crkve, saopšteno je iz Kabineta predsjednika crnogorske Skupštine.

Krivokapić je patrijarhu Vartolomeju ukazao na pravo Crnogoraca da povrate autokefalnost CPC, jer su to imali u 19. vijeku, što je priznavala i Vaseljenska patrijaršija.

Patrijarh Vartolomej je, kako se navodi u saopštenju, Krivokapiću rekao da bi na sledećem svjetskom skupu sinoda pravoslavne crkve jedna od tema mogla da bude i pitanje autokefalnosti CPC.

Dvodnevnu zvaničnu posjetu Turskoj Krivokapić je završio susretom sa iseljenicima iz Crne Gore kojih u toj zemlji ima vise desetina hiljada.

Iseljenici su Krivokapića obavijestili da će u Istanbulu biti izgradjena Crnogorska kuća, prenosi Beta.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply