Vekarić: U Klečkoj masovna grobnica žrtava OVK

Objavljeno: 31.08.2010, 14:58h

Zamjenik tužioca za ratne zločine Srbije Bruno Vekarić je izjavio danas da je Tužilštvo tokom istrage protiv bivšeg komandanta OVK Fatmira Ljimaja došlo do podataka, da se posmrtni ostaci srpskog i "neposlušnog" albanskog stanovništva nalaze u masovnoj grobnici u selu Klečka na Kosovu. "Znamo da je tamo bio krematorijum, gde su se spaljivali upravo ovi ljudi", precizirao je Vekarić u izjavi za Tanjug, prenose beogradski on line mediji. Tužilaštvo od aprila 2009. godine vodi istragu protiv Ljimaja i još 28 pripadnika OVK zbog sumnje da su u Klečkoj počinili više ratnih zločina nad srpskim stanovništvom.

Zamjenik tužioca za ratne zločine Srbije Bruno Vekarić je izjavio danas da je Tužilštvo tokom istrage protiv bivšeg komandanta OVK Fatmira Ljimaja došlo do podataka, da se posmrtni ostaci srpskog i "neposlušnog" albanskog stanovništva nalaze u masovnoj grobnici u selu Klečka na Kosovu.

"Znamo da je tamo bio krematorijum, gde su se spaljivali upravo ovi ljudi", precizirao je Vekarić u izjavi za Tanjug, prenose beogradski on line mediji.

Tužilaštvo od aprila 2009. godine vodi istragu protiv Ljimaja i još 28 pripadnika OVK zbog sumnje da su u Klečkoj počinili više ratnih zločina nad srpskim stanovništvom.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply