Hejg: Potrebno napisati novu rezoluciju o Kosovu

Objavljeno: 31.08.2010, 20:00h

Šef britanske diplomatije Vilijam Hejg je izjavio danas u Beogradu da je potrebno usaglasiti predlog rezolucije o Kosovu i da je za to potrebna nova rezolucija, zbog čega bi Srbija trebalo da povuče svoj predlog podnijet u UN, prenosi Beta. Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić je poslije sastanka s Hejgom rekao, na zajedničkoj konferenciji za novinare, da za vladu Srbije povlačenje rezolucije nije opcija, ali da je Srbija spremna da razgovara sa svim činiocima, ukljućujući i EU, kako bi se postigla što šira podrška za rezoluciju. Hejg i Jeremić su rekli da se ne slažu oko pitanja Kosova, ali da dijele zajedničku viziju Zapadnog Balkana u EU.

Šef britanske diplomatije Vilijam Hejg je izjavio danas u Beogradu da je potrebno usaglasiti predlog rezolucije o Kosovu i da je za to potrebna nova rezolucija, zbog čega bi Srbija trebalo da povuče svoj predlog podnijet u UN, prenosi Beta.

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić je poslije sastanka s Hejgom rekao, na zajedničkoj konferenciji za novinare, da za vladu Srbije povlačenje rezolucije nije opcija, ali da je Srbija spremna da razgovara sa svim činiocima, ukljućujući i EU, kako bi se postigla što šira podrška za rezoluciju.

Hejg i Jeremić su rekli da se ne slažu oko pitanja Kosova, ali da dijele zajedničku viziju Zapadnog Balkana u EU.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply