Vujanović: Nema spornih pitanja između BiH i CG

by | maj 31, 2010 | Novosti | 0 comments

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović je danas izjavio u Banja Luci da njegova zemlja uvažava suverenitet i teritorijalni integritet BiH, ali i entitetsku strukturu i ravnopravnost i konstitutivnost tri naroda.

On je kazao da između Bosne i Hercegovine  i Crne Gore nema spornih pitanja u vezi sa granicom, najavljujući da bi međudržavni sporazum o granici mogao biti potpisan poslije oktobarskih izbora u BiH.

Vujanović je rekao da je za sada odgođeno potpisivanje sporazuma BiH i Crne Gore o dvojnom državljanstvu i da se nada da će se taj sporazum zaključiti što prije, jer je u interesu građana obje zemlje, prenose mediji.

Govoreći o odnosima Crne Gore i RS, Vujanović je kazao da su oni intenzivni, politički i ekonomski, a najavio je da će Banja Luku uskoro posjetiti i predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić.

Crnogorski predsjednik danas je razgovarao i sa predsjednikom parlamenta RS Igorom Radojičićem i srpskim članom Predsjedništva BiH Nebojšom Radmanovićem, a nakon susreta sa Kuzmanovićem otišao je na razgovor sa premijerom RS Miloradom Dodikom.

0 Comments

Submit a Comment