Predsjednik Njemačke podnio ostavku

Objavljeno: 31.05.2010, 15:34h

Njemački predsjednik Horst Keler (Koehler) danas je saopštio da je podnio ostavku. Keler je odlučio da ode sa funkcije zbog kritike povodom njegovog komentara o raspoređivanju njemačkih snaga u Avganistanu. Njemački predsjednik je nakon nedavne posjete Avganistanu rekao da javnost dolazi do toga da Njemačka mora biti spremna da koristi vojnu silu van zemlje. On je pojasnio da  je to zamišljeno kao zaštita njemačkih interesa, kao što su "slobodne trgovinske rute" ili zaštita od regionalne nestabilnosti. Njegovi kritičari optužili su ga da je advokat za  "naoružanu diplomatiju".

Njemački predsjednik Horst Keler (Koehler) danas je saopštio da je podnio ostavku.

Keler je odlučio da ode sa funkcije zbog kritike povodom njegovog komentara o raspoređivanju njemačkih snaga u Avganistanu.

Njemački predsjednik je nakon nedavne posjete Avganistanu rekao da javnost dolazi do toga da Njemačka mora biti spremna da koristi vojnu silu van zemlje. On je pojasnio da  je to zamišljeno kao zaštita njemačkih interesa, kao što su "slobodne trgovinske rute" ili zaštita od regionalne nestabilnosti.

Njegovi kritičari optužili su ga da je advokat za  "naoružanu diplomatiju".

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply