Davinić optužen za zloupotrebu sluzbenog položaja

Objavljeno: 31.05.2010, 17:12h

Više Tužilaštvo u Beogradu optužilo je bivšeg ministra odbrane Prvoslava Davinića zbog krivičnog djela zloupotrebe službenog položaja, rekao je portparol tužilaštva Tomo Zorić. "Optuženom se stavlja na terent da je 2005. u Parizu kao ministar odbrane državne zajednice Srbija i Crna Gora iskorišćavanjem svog službenog ovlašćenja,  zaključio ugovor o pravu korišćenja satelita ukupne vrednosti od oko 45 miliona evra nanevši štetu Republici Srbiji u tom iznosu", rekao je Zorić agenciji Beta. Dodao je da je Davinić protivno uredbi Ministarstva odbrane i bez saglasnost Uprave za budžet i finansije Ministarstva odbrane, bez saglasnosti pravne uprave Ministarstva odbarne i bez saglasnosti Direkcije za imovinske pravne poslove zaključio ugovor sa izraelskom firmom Imidžset.

Više Tužilaštvo u Beogradu optužilo je bivšeg ministra odbrane Prvoslava Davinića zbog krivičnog djela zloupotrebe službenog položaja, rekao je portparol tužilaštva Tomo Zorić.

"Optuženom se stavlja na terent da je 2005. u Parizu kao ministar odbrane državne zajednice Srbija i Crna Gora iskorišćavanjem svog službenog ovlašćenja,  zaključio ugovor o pravu korišćenja satelita ukupne vrednosti od oko 45 miliona evra nanevši štetu Republici Srbiji u tom iznosu", rekao je Zorić agenciji Beta.

Dodao je da je Davinić protivno uredbi Ministarstva odbrane i bez saglasnost Uprave za budžet i finansije Ministarstva odbrane, bez saglasnosti pravne uprave Ministarstva odbarne i bez saglasnosti Direkcije za imovinske pravne poslove zaključio ugovor sa izraelskom firmom Imidžset.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply