U Šangaju otvorena Svjetska izložba Ekspo 2010.

Objavljeno: 30.04.2010, 18:13h

U Šangaju, trgovačkom centru Kine, danas je svečano otvarena svjetska izložba Ekspo 2010, a na njoj će se nako 105 godina predstaviti i Crna Gora. Paviljon Crne Gore dio je zajedničkog paviljona Evropa 2, a zamišljen je kao putovanje kroz cijelu zemlju, njenu istoriju, kulturu i ljepotu, predstavljanjem Lovćena, Kotora i tradicionalne muzike i igara. Tokom Svjetske izložbe, Crna Gora će organizovati tri događaja: Nacionalni dan, predviđen za 24. maj, otvaranje izložbe tri eminentna crnogorska slikara Voja Stanića, Fila Filipovića i Dada Đurića, 21. avgusta u modernoj galeriji "Art Museum Shanghai" i sastanak ekonomsko-trgovinskog tima predstavnika Kine i Crne Gore, prenosi RTCG. Očekuje se da tokom šest mjeseci paviljone Ekspa 2010, koji će od sjutra biti otvoreni za javnost, posjeti 70 miliona ljudi.

U Šangaju, trgovačkom centru Kine, danas je svečano otvarena svjetska izložba Ekspo 2010, a na njoj će se nako 105 godina predstaviti i Crna Gora.

Paviljon Crne Gore dio je zajedničkog paviljona Evropa 2, a zamišljen je kao putovanje kroz cijelu zemlju, njenu istoriju, kulturu i ljepotu, predstavljanjem Lovćena, Kotora i tradicionalne muzike i igara.

Tokom Svjetske izložbe, Crna Gora će organizovati tri događaja: Nacionalni dan, predviđen za 24. maj, otvaranje izložbe tri eminentna crnogorska slikara Voja Stanića, Fila Filipovića i Dada Đurića, 21. avgusta u modernoj galeriji "Art Museum Shanghai" i sastanak ekonomsko-trgovinskog tima predstavnika Kine i Crne Gore, prenosi RTCG.

Očekuje se da tokom šest mjeseci paviljone Ekspa 2010, koji će od sjutra biti otvoreni za javnost, posjeti 70 miliona ljudi.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply