Aktor dostavio konačnu ponudu

Objavljeno: 30.04.2010, 18:05h

Vlada Crne Gore dobila je od grčko-izraelskog konzorcijuma Aktor šikon binui konačnu ponudu za gradnju autoputa od Bara do granice sa Srbijom. Portparolka Ministarstva saobraćaja i pomorstva Ivana Pejović je rekla da detalji iz ponude neće biti saopšteni do sjednice Savjeta za izgradnju autoputeva, koja će, kako se očekuje, biti održana u srijedu 5. maja. Vladini stručnjaci će do tada analizirati uslove ponude, a Savjet za autoputeve će donijeti odluku o tome da li će grčko-izraelska ponuda biti prihvaćena ili odbijena, prenosi Beta. Grci i Izraelci su ranije ponudili da autoput, dužine oko 170 kilometara, izgrade za 3, 92 milijarde eura, što je crnogorska vlada ocijenila kao nerealno i neprihvatljivo. Grčko-izraelski konzorcijum Aktor šikon binui je drugorangirani na tenderskom postupku za izgradnju prvog crnogorskog autoputa. Vlada Crne Gore je s njim otvorila pregovore nakon što hrvatski konzorcijum Konstruktor nije uspio da obezbijedi validne bankarske garancije o svojim finansijskim mogućnostima za gradnju autoputa.

Vlada Crne Gore dobila je od grčko-izraelskog konzorcijuma Aktor šikon binui konačnu ponudu za gradnju autoputa od Bara do granice sa Srbijom.

Portparolka Ministarstva saobraćaja i pomorstva Ivana Pejović je rekla da detalji iz ponude neće biti saopšteni do sjednice Savjeta za izgradnju autoputeva, koja će, kako se očekuje, biti održana u srijedu 5. maja.

Vladini stručnjaci će do tada analizirati uslove ponude, a Savjet za autoputeve će donijeti odluku o tome da li će grčko-izraelska ponuda biti prihvaćena ili odbijena, prenosi Beta.

Grci i Izraelci su ranije ponudili da autoput, dužine oko 170 kilometara, izgrade za 3, 92 milijarde eura, što je crnogorska vlada ocijenila kao nerealno i neprihvatljivo.

Grčko-izraelski konzorcijum Aktor šikon binui je drugorangirani na tenderskom postupku za izgradnju prvog crnogorskog autoputa.

Vlada Crne Gore je s njim otvorila pregovore nakon što hrvatski konzorcijum Konstruktor nije uspio da obezbijedi validne bankarske garancije o svojim finansijskim mogućnostima za gradnju autoputa.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply