Neradni 2. i 5. april

Objavljeno: 31.03.2010, 20:16h

Neradni dani povodom praznika Vaskrsa odnosno Uskrsa biće petak 2. april i ponedjeljak 5. april, odlučilo je Ministarstvo rada i socijalnog staranja. Vjernici pravoslavne i rimokatoličke vjeroispovjesti imaju pravo na plaćeno odsustvo radi svetkovanja vjerskog praznika za Veliki petak i Vaskrs odnosno Uskrs. Državni organi, organi lokalne samouprave, javne ustanove, javna preduzeća i drugi subjekti koji obavljaju djelatnosti od javnog interesa, dužni su da u praznične dane obezbijede obavljanje poslova čijim bi prekidom mogle nastupiti štetne posledice po građane ili državu, saopštilo je Ministarstvo.

Neradni dani povodom praznika Vaskrsa odnosno Uskrsa biće petak 2. april i ponedjeljak 5. april, odlučilo je Ministarstvo rada i socijalnog staranja.

Vjernici pravoslavne i rimokatoličke vjeroispovjesti imaju pravo na plaćeno odsustvo radi svetkovanja vjerskog praznika za Veliki petak i Vaskrs odnosno Uskrs.

Državni organi, organi lokalne samouprave, javne ustanove, javna preduzeća i drugi subjekti koji obavljaju djelatnosti od javnog interesa, dužni su da u praznične dane obezbijede obavljanje poslova čijim bi prekidom mogle nastupiti štetne posledice po građane ili državu, saopštilo je Ministarstvo.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply