Sveštenik prijeti novinarki Novosti

Objavljeno: 31.01.2010, 19:49h

Novinarka šabačkog dopisništva Večernjih novosti Aleksandra Delić policiji je prijavila prijetnje suvlasnika lista Glas Podrinja, sveštenika Bogdana Simanića. Prema riječima Delić, Simanić je prijetio da će joj "slomiti noge" zbog pisanja o pronevjeri u listu čiji je vlasnik. U tom listu, prema navodima šabačke policije, vlasnici Bogdan Simanić i Slobodan Teodorović pronevjerili su 4,6 miliona dinara i tako oštetili manjinske akcionare. Delić kaže da je o tom slučaju pisala na osnovu policijskog saopštenja, prenosi Beta. Simanić i Teodorović kupili su list Glas Podrinja za 59 miliona dinara na aukciji 2007. godine iako se prije toga nisu bavili izdavaštvom već su bili građevinski preduzimači. Teodoroviću je to bila osnovna djelatnost, a svešteniku Simaniću dopunski izvor prihoda. Simanić je u žižu javnosti dospio je 2008. godine kada je njegova supruga smještena u "sigurnu kuću" zbog porodičnog nasilja, što je prvi slučaj da je žena jednog sveštenika prijavila zlostavljanje.

Novinarka šabačkog dopisništva Večernjih novosti Aleksandra Delić policiji je prijavila prijetnje suvlasnika lista Glas Podrinja, sveštenika Bogdana Simanića.

Prema riječima Delić, Simanić je prijetio da će joj "slomiti noge" zbog pisanja o pronevjeri u listu čiji je vlasnik.

U tom listu, prema navodima šabačke policije, vlasnici Bogdan Simanić i Slobodan Teodorović pronevjerili su 4,6 miliona dinara i tako oštetili manjinske akcionare. Delić kaže da je o tom slučaju pisala na osnovu policijskog saopštenja, prenosi Beta.

Simanić i Teodorović kupili su list Glas Podrinja za 59 miliona dinara na aukciji 2007. godine iako se prije toga nisu bavili izdavaštvom već su bili građevinski preduzimači. Teodoroviću je to bila osnovna djelatnost, a svešteniku Simaniću dopunski izvor prihoda.

Simanić je u žižu javnosti dospio je 2008. godine kada je njegova supruga smještena u "sigurnu kuću" zbog porodičnog nasilja, što je prvi slučaj da je žena jednog sveštenika prijavila zlostavljanje.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply