U Derventi se pravi vehabiјska baza?

by | dec 30, 2009 | Novosti | 0 comments

Vehabije iz sela Nemila kod Zenice, već tri godine pokušavaju da naprave islamističku bazu u selu Kovačevci, koje je smješteno u blizini katoličkog samostana na Plehanu, opština Derventa, a nedavno su kupili čak 400 dunuma zemlje na području Plehana pod izgovorom da namjeravaju napraviti lovište.

Veoma jak pokret vehabija na Plehanu želi da napravi još jedno terorističko uporište, kao što je ono koje već duže vrijeme, uz znanje vlasti Republike Srpske, BiH, ali i međunarodnih krugova, imaju u Gornjoj Maoči kod Brčkog, piše Press pozivajući se na izvore bliske obavještajnim krugovima.

Ekspert za terorizam Dževad Galijašević tvrdi da riječ o "samo jednom od krakova vehabijske hobotnice" koja počinje u Sarajevu i grana se na više strana u Federaciji BiH, dodajući da lokacija uzvišenja Plehan nije slučajno izabrana, jer predstavlja teritoriju unutar RS, sa koje se kontrolišu neke važne tačke.

U derventskoj policiji tvrde da nemaju informacija o organizovanju vehabijskog pokreta na području Posavine, kao i da je slučaj prijavljivanja grafita od prije tri godine dokumentovan.

0 Comments

Submit a Comment