Potpredsjednik Force optužuje predsjednika Ulcinja

by | dec 30, 2009 | Novosti | 0 comments

Genci Nimanbegu, potpredsjednik političke partije Forca i poslanik, optužio je predsjednika Opštine Ulcinj Gzima Hajdinagu da je "glavni lobista Cubus lux", britanska kompanija koja je zainteresovana za dugogodišnji zakup bivšeg vojnog odmaračišta Valdanos.

Nimanbegu optužuje Hajdinaga da lobira za to "da se maslinada u Valdanosu da stranim kompanijama, a ne da se ona vrati legitiminim vlasnicima". "Ovim je jasno ko sprečava realizaciju Odluke SO Ulcinj iz 2007. godine da se ovo zemljište vrati ligitimnim vlasnicima".

On pita Hajdinagu kolika je cijena ovog lobiranja i da li mu je taj zadatak dodijelio predsjednik tenderske komisije Vujice Lazovica ili to radi dobrovoljno?

"Sada je već prošlo preko tri godine kako je Hajdinga izrekao svoju najveću prevaru, da građani spreme košarice za masline, pošto je on dogovorio kod svojih prijatelja da vrate maslinadu Valdanos. Poslije tri godine, ne da nije vracena maslinada u Valdanosu, već u Valdanos ne mogu ući  niti vlasnici, a ni građani, dok je Valdanos pripremljen da se preda nepoznati investitorima", rekao je Nimanbegu u saopštenju za javnost. 

0 Comments

Submit a Comment