Đukanović: Nezavisnost Kosova se ne može revidirati

Objavljeno: 30.12.2009, 13:55h

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da nezavisnost Kosova ne može biti revidirana.  "Mi ne vidimo šansu da se taj rezultat može revidirati", rekao je Đukanović, gostujući na TV Atlas. Crnogorski premijer je kazao da se "samo gubi vrijeme" na pokušajima da se poništi nezavisnost Kosova. "Zato je racionalnije, koliko god je bolno, podvući crtu i okrenuti se onome što predstavlja šansu. A šansa jeste evropska budućnost", ocijenio je Đukanović , prenosi Beta. On je rekao da je gubitak Kosova "poraz visedecenijske politike koja je tamo vodjena". Prema riječima Djukanovića, treba respektovati interese Srbije, "ali isto tako je važno znati da samo respektovanje ne zanči doprinos regionalnoj stabilnosti". Crnogorski premijer je ponovio stav da su za Crnu Goru odnosi sa Srbijom važni, kao i da je Srbija važna u regionu. "Ali, regionalna stabilnost podrazumeva da morate biti dovoljno senzibilni prema ukupnim vrlo različitim interesima svoje države", rekao je Đukanović koji je najavio da će Crna Gora i Kosovo "u bliskoj budućnosti" uspostaviti međusobne diplomatske odnose.

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da nezavisnost Kosova ne može biti revidirana.

 "Mi ne vidimo šansu da se taj rezultat može revidirati", rekao je Đukanović, gostujući na TV Atlas. Crnogorski premijer je kazao da se "samo gubi vrijeme" na pokušajima da se poništi nezavisnost Kosova.

"Zato je racionalnije, koliko god je bolno, podvući crtu i okrenuti se onome što predstavlja šansu. A šansa jeste evropska budućnost", ocijenio je Đukanović , prenosi Beta.

On je rekao da je gubitak Kosova "poraz visedecenijske politike koja je tamo vodjena".

Prema riječima Djukanovića, treba respektovati interese Srbije, "ali isto tako je važno znati da samo respektovanje ne zanči doprinos regionalnoj stabilnosti".

Crnogorski premijer je ponovio stav da su za Crnu Goru odnosi sa Srbijom važni, kao i da je Srbija važna u regionu.

"Ali, regionalna stabilnost podrazumeva da morate biti dovoljno senzibilni prema ukupnim vrlo različitim interesima svoje države", rekao je Đukanović koji je najavio da će Crna Gora i Kosovo "u bliskoj budućnosti" uspostaviti međusobne diplomatske odnose.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register