Rogozin: Brz ulazak CG i BiH u NATO ne doprinosti bezbjednosti

Objavljeno: 30.11.2009, 15:49h

Namjera NATO da "ubrzano uvuče" u taj savez Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu protivurječi interesima bezbijednosti u Evropi i na Balkanu, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri NATO Dmitrij Rogozin, prenose online mediji. Rogozin je ruskoj državnoj agenciji Itar Tas rekao da se pripreme integracije BiH u NATO dešavaju "na fonu najdublje krize između dva entiteta – Republike Srpske i Federacije BiH. "Rusija i dalje smatra širenje NATO-a pojavom koja protivurječi osnovama bezbjednosti na evropskom kontinentu. Smatramo to širenje opasnim ne samo u njegovom kretanju na istok. Sitaucija na Balkanu ne trpi užurbane korake u pokušajima da se zauzme pravni i politički vakuum, nastao poslije raspada Jugoslavije", rekao je Rogozin. Prema njegovim riječima, "bujanje NATO-a neće dovesti do veće bezbjednosti ne samo na evropskom kontinentu u cjelini, nego i konkretno na Balkanu".

Namjera NATO da "ubrzano uvuče" u taj savez Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu protivurječi interesima bezbijednosti u Evropi i na Balkanu, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri NATO Dmitrij Rogozin, prenose online mediji.

Rogozin je ruskoj državnoj agenciji Itar Tas rekao da se pripreme integracije BiH u NATO dešavaju "na fonu najdublje krize između dva entiteta – Republike Srpske i Federacije BiH.

"Rusija i dalje smatra širenje NATO-a pojavom koja protivurječi osnovama bezbjednosti na evropskom kontinentu. Smatramo to širenje opasnim ne samo u njegovom kretanju na istok. Sitaucija na Balkanu ne trpi užurbane korake u pokušajima da se zauzme pravni i politički vakuum, nastao poslije raspada Jugoslavije", rekao je Rogozin.

Prema njegovim riječima, "bujanje NATO-a neće dovesti do veće bezbjednosti ne samo na evropskom kontinentu u cjelini, nego i konkretno na Balkanu".

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply