Euleks istražuje Tačijevu ulogu u atentatima

Objavljeno: 30.11.2009, 14:48h

Misija Euleksa na Kosovu saopštila je da je pokrenula istragu povodom tvrdnji profesionalnog ubice da su mu poslodavci bili politički lideri Kosova, javlja DPA. "Istraga je u toku", rekla je portparol Euleksa Kristina Edrodes, ne želeći da iznosi detalje, a agencija Beta prenosi da je portparol Euleksa Kristof Lamfalusi rekao da je tužilaštvo Euleksa prije mjesec dana počelo istragu. Predstavljajući se kao Naima Blace, "bivši agent kosovske tajne službe", je rekao medijima da je umiješan u ubistva, pokušaje ubistva i druge zločine, a neke od njih po naredbi viših političkih lidera. Blace, koji je putem video snimka priznao i direktno odgovarao na pitanja, naveo je da je vršio zločine, uključujući najmanje jedno ubistvo, nakon okončanja rata na Kosovu i dolaska mirovnih snaga 1999. godine.

Misija Euleksa na Kosovu saopštila je da je pokrenula istragu povodom tvrdnji profesionalnog ubice da su mu poslodavci bili politički lideri Kosova, javlja DPA.

"Istraga je u toku", rekla je portparol Euleksa Kristina Edrodes, ne želeći da iznosi detalje, a agencija Beta prenosi da je portparol Euleksa Kristof Lamfalusi rekao da je tužilaštvo Euleksa prije mjesec dana počelo istragu.

Predstavljajući se kao Naima Blace, "bivši agent kosovske tajne službe", je rekao medijima da je umiješan u ubistva, pokušaje ubistva i druge zločine, a neke od njih po naredbi viših političkih lidera.

Blace, koji je putem video snimka priznao i direktno odgovarao na pitanja, naveo je da je vršio zločine, uključujući najmanje jedno ubistvo, nakon okončanja rata na Kosovu i dolaska mirovnih snaga 1999. godine.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply