Svjetski marš za mir i nenasilje

Objavljeno: 31.10.2009, 15:31h

Učesnici manifestacije "Svjetski marš za mir i nenasilje" koji dolaze iz raznih zemalja svijeta i nose poruku mira trebalo bi da stignu u Sarajevo u utorak, 3. novembra, gdje će se zadržati dva dana, nakon čega nastavljaju put prema Zagrebu. "Svjetski marš za mir i nenasilje" je inicijativa međunarodne organizacije "Svijet bez ratova" koju je osnovao Pokret humanista "Humanist Movement", već 15 godina aktivan u oblasti pacifizma i nenasilja. Marš je krenuo sa Novog Zelanda 2. oktobra, na dan rođenja Mahatme Gandija (taj dan je UN proglasio međunarodnim danom nenasilja), a završiće se 2. januara 2010. na planinama Anda.

Učesnici manifestacije "Svjetski marš za mir i nenasilje" koji dolaze iz raznih zemalja svijeta i nose poruku mira trebalo bi da stignu u Sarajevo u utorak, 3. novembra, gdje će se zadržati dva dana, nakon čega nastavljaju put prema Zagrebu.

"Svjetski marš za mir i nenasilje" je inicijativa međunarodne organizacije "Svijet bez ratova" koju je osnovao Pokret humanista "Humanist Movement", već 15 godina aktivan u oblasti pacifizma i nenasilja.

Marš je krenuo sa Novog Zelanda 2. oktobra, na dan rođenja Mahatme Gandija (taj dan je UN proglasio međunarodnim danom nenasilja), a završiće se 2. januara 2010. na planinama Anda.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register