Sinjani prijetili Mesiću

Objavljeno: 31.10.2009, 19:39h

Predsjednik Stjepan Mesić je u Sinju otkrio obnovljenu spomen ploču Anti Bakotiću Baki koji je poginuo kao partizanski zatočenik logora Jasenovac predvodeći u martu 1945. proboj oko hiljadu zarobljenika tog logora koji su pritom većinom ubijeni. Dok su domaćini i gosti na čelu sa Mesićem prolazili pješice od gradskog kina do spomenika, na Pijaci ih je dobacivanjem provociralo nekoliko muškaraca koje je Jutarnji list identifikovao kao Dražena Pavlovića, predsjednik sinjske Hvidre i još nekoliko njegovih prijatelja, koji su pjevali "Zovi, samo zovi" i uzvikivali "Živio Draža Mihailović i antifašizam", a Pavlović je Mesiću doviknuo da će mu za tri mjeseca "naš" sud suditi.

Predsjednik Stjepan Mesić je u Sinju otkrio obnovljenu spomen ploču Anti Bakotiću Baki koji je poginuo kao partizanski zatočenik logora Jasenovac predvodeći u martu 1945. proboj oko hiljadu zarobljenika tog logora koji su pritom većinom ubijeni.

Dok su domaćini i gosti na čelu sa Mesićem prolazili pješice od gradskog kina do spomenika, na Pijaci ih je dobacivanjem provociralo nekoliko muškaraca koje je Jutarnji list identifikovao kao Dražena Pavlovića, predsjednik sinjske Hvidre i još nekoliko njegovih prijatelja, koji su pjevali "Zovi, samo zovi" i uzvikivali "Živio Draža Mihailović i antifašizam", a Pavlović je Mesiću doviknuo da će mu za tri mjeseca "naš" sud suditi.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register