Šelzi: Đukanoviću će se moći suditi kad bude bez imuniteta

Objavljeno: 31.10.2009, 17:24h

Tužilac iz Barija Đuzepe Šelzi, koji je vodio istragu protiv crnogorskog premijera Mila Đukanovića zbog navodne umiješanosti u šverc cigareta, rekao je podgoričkom dnevniku Dan da Đukanoviću može biti suđeno u posebnoj proceduri kada ostane bez imuniteta.

"Mila Đukanovića štiti imunitet sve dok je na funkciji predsjednika vlade i šefa države. U momentu kada više ne bude imao imunitet njemu može biti suđeno u posebnoj proceduri, drugačijoj od ove koja uključuje sedam državljana Crne Gore i Srbije, a koja se nastavlja 11. novembra", kazao je Šelzi, prenosi agencija Beta.

Đukanović je nedavno izjavio da je Šelzi "bez argumenata i pravnog osnova" vodio istragu protiv njega, i najavio da će pokrenuti postupak protiv tužioca iz Barija.

Đukanović je saopštio da se u svjedočenju pred italijanskim sudovima nije pozvao na imunitet i da će zbog toga tužiti Šelzija kome je imunitet poslužio "kao izlaz za nuždu iz neprijatne okolnosti da je desetak godina vodio istragu bez argumenata".

Šelzi nije želio da komentariše najavu crnogorskog premijera, uz opasku da će "sačekati zvaničnu rekaciju njegovog advokata".

Pred sudom u Bariju 11. novembra se nastavlja postupak protiv sedam državljana Srbije i Crne Gore u vezi sa međunaridnim švecrcom cigareta.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register