Mesić: Dodik bi da razbije BiH

Objavljeno: 31.10.2009, 13:58h

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić izjavio je danas da predsednik Republike Srpske Milorad Dodik čini sve da razbije Bosnu i Hercegovinu, prenosi Beta. Komentarišući situaciju u BiH, Mesić je podsjetio da trenutno u RS živi osam odsto Bošnjaka i Hrvata od nekadašnjih 48 odsto. "Dodik želi u takvim okolnostima da sprovede referendum o izdvajanju, što mi ne prihvatamo", rekao je Mesić novinarima prilikom posjete Zadru. Ocijenio je da Beograd vodi neiskrenu politiku prema BiH, i da "u biti podržava političku opciju koja razara BiH, jer se ljubi s Dodikom, i dočekuje ratnu zločinku Biljanu Plavšić".

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić izjavio je danas da predsednik Republike Srpske Milorad Dodik čini sve da razbije Bosnu i Hercegovinu, prenosi Beta.

Komentarišući situaciju u BiH, Mesić je podsjetio da trenutno u RS živi osam odsto Bošnjaka i Hrvata od nekadašnjih 48 odsto. "Dodik želi u takvim okolnostima da sprovede referendum o izdvajanju, što mi ne prihvatamo", rekao je Mesić novinarima prilikom posjete Zadru.

Ocijenio je da Beograd vodi neiskrenu politiku prema BiH, i da "u biti podržava političku opciju koja razara BiH, jer se ljubi s Dodikom, i dočekuje ratnu zločinku Biljanu Plavšić".

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register