Dodik: Mesić treba da prestane da brine o RS

Objavljeno: 31.10.2009, 17:58h

Krajnje je vrijeme da se hrvatski predsjednik Stjepan Mesić prekine brinuti o Republici Srpskoj i bilo bi bolje da svoju brigu usredsrijedi na Hrvate u BiH koji su u potpunosti marginalizovani, zahvaljujući i njegovoj neodgovornoj politici, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Vlade RS Milorada Dodika. "Umjesto da sopstvenoj javnosti da odgovor na optužbe koje je na njegov račun izrekao doskorašnji potpredsjednik Vlade Hrvatske Damir Polančec o umješanosti u aferu Podravka , Mesić, bježeći od, po njega neprijatne istine, pažnju Hrvatske i ostale javnosti želi preusmjeriti na za njega uvijek dežurne krivce – RS i premijera Milorada Dodika, pa i na Srbiju", ističe se u saopštenju iz Kabineta premijera RS povodom Mesićeve današnje izjave u Zadru, prenosi Srna. U saopštenju se navodi da se odlazeći Mesić u Zadru pokušao baviti prebrojavanjem Bošnjaka i Hrvata koji danas žive u Republici Srpskoj, umjesto da je napokon dao odgovor, šta je sa više od 200.000 Srba protjeranih iz Hrvatske u najvećem etničkom čišćenju 20. vijeka u Evropi. Mesić je izjavio u Zadru da BiH ne može danas funkcionisati na način kako je to predviđeno Dejtonskim sporazumom i da premijer RS Milorad Dodik, kako je naveo, čini sve da razbije BiH, te da u RS trenutno živi osam odsto Bošnjaka i Hrvata od nekadašnjih 48 odsto.

Krajnje je vrijeme da se hrvatski predsjednik Stjepan Mesić prekine brinuti o Republici Srpskoj i bilo bi bolje da svoju brigu usredsrijedi na Hrvate u BiH koji su u potpunosti marginalizovani, zahvaljujući i njegovoj neodgovornoj politici, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Vlade RS Milorada Dodika.

"Umjesto da sopstvenoj javnosti da odgovor na optužbe koje je na njegov račun izrekao doskorašnji potpredsjednik Vlade Hrvatske Damir Polančec o umješanosti u aferu Podravka , Mesić, bježeći od, po njega neprijatne istine, pažnju Hrvatske i ostale javnosti želi preusmjeriti na za njega uvijek dežurne krivce – RS i premijera Milorada Dodika, pa i na Srbiju", ističe se u saopštenju iz Kabineta premijera RS povodom Mesićeve današnje izjave u Zadru, prenosi Srna.

U saopštenju se navodi da se odlazeći Mesić u Zadru pokušao baviti prebrojavanjem Bošnjaka i Hrvata koji danas žive u Republici Srpskoj, umjesto da je napokon dao odgovor, šta je sa više od 200.000 Srba protjeranih iz Hrvatske u najvećem etničkom čišćenju 20. vijeka u Evropi.

Mesić je izjavio u Zadru da BiH ne može danas funkcionisati na način kako je to predviđeno Dejtonskim sporazumom i da premijer RS Milorad Dodik, kako je naveo, čini sve da razbije BiH, te da u RS trenutno živi osam odsto Bošnjaka i Hrvata od nekadašnjih 48 odsto.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register