Dačić: ‘Morava’ nije gotova

Objavljeno: 31.10.2009, 21:58h

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da će velika policijska akcija Morava biti nastavljena, prenosi Beta. Cilj ove akcije, u kojoj je uhapšeno oko 500 ljudi, nije bio samo velika zapljena narkotika, već "paralisanje" dilerske mreže. Dačić je za RTS kazao da je u toj akciji milion falsifikovanih dolara pronađeno kod Marinka Nikolića u Beogradu, dok je u Novom Pazaru uhapšen Dževad Alibašić, koji je, kako je naveo, dio međunarodne organizovane kriminalne grupe koja se bavi trgovinom narkoticima. "Cilj ove akcije nije bio da se dođe do samih organizatora organizovanih kriminalnih grupa, već prije svega da se ide ka sprječavanju i paralisanju dilerske mreže", rekao je ministar. "Nama je cilj da se presijeku linije koje idu od samih organizatora kriminalnih grupa koje se bave ilegalnim prometom narkotika iz inostranstva ka našoj zemlji ili ka zapadnoj do građana Srbije", rekao je on. Ministar je kazao da će sva zaplijenjena imovina biti oduzeta što će, kako je ocenio, biti "šok za sve koji se time bave". Pripadnici MUP-a Srbije uhapšili su jutros više od 500 osoba širom Srbije u akciji borbe protiv droge. Pretreseno je više od 600 objekata. Za oko 100 privedenih određeno je policijsko zadržavanje do 48 sati. Zaplijenjeno je nekoliko desetina kilograma raznih vrsta narkotika, veća količina oružja i municije, ukradenih automobila, a na jednom mjestu u Beogradu pronađeno je više od milion falsikifikovanih američkih dolara.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da će velika policijska akcija Morava biti nastavljena, prenosi Beta.

Cilj ove akcije, u kojoj je uhapšeno oko 500 ljudi, nije bio samo velika zapljena narkotika, već "paralisanje" dilerske mreže.

Dačić je za RTS kazao da je u toj akciji milion falsifikovanih dolara pronađeno kod Marinka Nikolića u Beogradu, dok je u Novom Pazaru uhapšen Dževad Alibašić, koji je, kako je naveo, dio međunarodne organizovane kriminalne grupe koja se bavi trgovinom narkoticima.

"Cilj ove akcije nije bio da se dođe do samih organizatora organizovanih kriminalnih grupa, već prije svega da se ide ka sprječavanju i paralisanju dilerske mreže", rekao je ministar.

"Nama je cilj da se presijeku linije koje idu od samih organizatora kriminalnih grupa koje se bave ilegalnim prometom narkotika iz inostranstva ka našoj zemlji ili ka zapadnoj do građana Srbije", rekao je on.

Ministar je kazao da će sva zaplijenjena imovina biti oduzeta što će, kako je ocenio, biti "šok za sve koji se time bave".

Pripadnici MUP-a Srbije uhapšili su jutros više od 500 osoba širom Srbije u akciji borbe protiv droge. Pretreseno je više od 600 objekata.

Za oko 100 privedenih određeno je policijsko zadržavanje do 48 sati.

Zaplijenjeno je nekoliko desetina kilograma raznih vrsta narkotika, veća količina oružja i municije, ukradenih automobila, a na jednom mjestu u Beogradu pronađeno je više od milion falsikifikovanih američkih dolara.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register