Crkva protiv sporazuma o granici

Objavljeno: 31.10.2009, 20:11h

Katolička crkva u Hrvatskoj je protiv potpisivanja sporazuma o granici između Hrvatske i Slovenije i apeluje na Vladu u Zagrebu da odustane od njega, čak i po cijenu neulaska u EU ili nastavka blokade, saopštila je danas Komisija Justicia et Paks Hrvatske biskupske konferencije. U pismu ove komisije navodi se da "hrvatski građani ne žele ući u EU, ako Unija u ovom krucijalnom pitanju ne dokaže da je zajednica prava i moralnih vrijednosti", prenosi RSE. Komisija smatra da hrvatski građani imaju pravo i dužnost da zahtijevaju od hrvatske Vlade i međunarodne zajednice da traže od EU, OEBS, Savjeta Evrope i UN da odgovore slovenačku Vladu od, kako kažu, teritorijalnih pretenzija i igranja vatrom.

Katolička crkva u Hrvatskoj je protiv potpisivanja sporazuma o granici između Hrvatske i Slovenije i apeluje na Vladu u Zagrebu da odustane od njega, čak i po cijenu neulaska u EU ili nastavka blokade, saopštila je danas Komisija Justicia et Paks Hrvatske biskupske konferencije.

U pismu ove komisije navodi se da "hrvatski građani ne žele ući u EU, ako Unija u ovom krucijalnom pitanju ne dokaže da je zajednica prava i moralnih vrijednosti", prenosi RSE.

Komisija smatra da hrvatski građani imaju pravo i dužnost da zahtijevaju od hrvatske Vlade i međunarodne zajednice da traže od EU, OEBS, Savjeta Evrope i UN da odgovore slovenačku Vladu od, kako kažu, teritorijalnih pretenzija i igranja vatrom.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register