Akcija Pokreta Antifašistkinja i antifašista u Beogradu

Objavljeno: 31.10.2009, 20:53h

Pokret Antifašistkinja i antifašista izveo je danas u Beogradu akciju kojom najavljuje antifašistički marš "Solidarno protiv fašizma" koji će biti održan 9. novembra, javila je agencija Beta. Današnjom akcijom pokret je izrazio solidarnost sa lezbejskom, gej, biseksualnom i transrodnom zajednicom u Srbiji, kao jednom od najugroženijih društvenih grupa u Srbiji. Pokret Antifašistkinja i antifašista protest 9. novembra će početi u 14 časova na Trgu Nikole Pašića, odakle će se uputiti do spomenika Žrtvama fašizma na Terazijama, a zatim i do Platoa, gdje će se održati glavni dio programa. Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma obilježava se 9. novembra u znak sjećanja na isti dan 1938, poznat kao "kristalna noć", kada je u gradovima nacističke Njemačke ubijeno više od 90 Jevreja, demolirano 7.000 jevrejskih kuća i prodavnica i spaljeno na stotine sinagoga.

Pokret Antifašistkinja i antifašista izveo je danas u Beogradu akciju kojom najavljuje antifašistički marš "Solidarno protiv fašizma" koji će biti održan 9. novembra, javila je agencija Beta.

Današnjom akcijom pokret je izrazio solidarnost sa lezbejskom, gej, biseksualnom i transrodnom zajednicom u Srbiji, kao jednom od najugroženijih društvenih grupa u Srbiji.

Pokret Antifašistkinja i antifašista protest 9. novembra će početi u 14 časova na Trgu Nikole Pašića, odakle će se uputiti do spomenika Žrtvama fašizma na Terazijama, a zatim i do Platoa, gdje će se održati glavni dio programa.

Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma obilježava se 9. novembra u znak sjećanja na isti dan 1938, poznat kao "kristalna noć", kada je u gradovima nacističke Njemačke ubijeno više od 90 Jevreja, demolirano 7.000 jevrejskih kuća i prodavnica i spaljeno na stotine sinagoga.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register