Polanski ostaje u pritvoru

Objavljeno: 30.10.2009, 23:48h

Reditelj Roman Polanski ponudio je švajcarskim vlastima kauciju da bude pušten iz pritvora, ali je to odbijeno uz ocjenu da postoji preveliki rizik da pobjegne iz zemlje, prenijela je Beta današnje saopštenje švajcarskog ministarstva pravde. Portparol ministarstva Folko Gali rekao je da nije ponuđena kaucija u gotovini i da nije dovoljna da garantuje da 76-godišnji reditelj neće pobjeći iz Švajcarske dok se čeka odluka o njegovom izručenju SAD, zbog optužbe da je 1977. godine imao seksualni odnos s jednom 13-godišnjom djevojčicom. Polanski se nalazi u pritvoru u Švajcarskoj od hapšenja 26. septembra u Cirihu, gdje je na filmskom festivalu trebalo da primi nagradu za životno djelo. Njegovi advokati pokušavaju da spriječe da Polanski bude izručen u SAD, odakle je pobjegao prije 31 godine.

Reditelj Roman Polanski ponudio je švajcarskim vlastima kauciju da bude pušten iz pritvora, ali je to odbijeno uz ocjenu da postoji preveliki rizik da pobjegne iz zemlje, prenijela je Beta današnje saopštenje švajcarskog ministarstva pravde.

Portparol ministarstva Folko Gali rekao je da nije ponuđena kaucija u gotovini i da nije dovoljna da garantuje da 76-godišnji reditelj neće pobjeći iz Švajcarske dok se čeka odluka o njegovom izručenju SAD, zbog optužbe da je 1977. godine imao seksualni odnos s jednom 13-godišnjom djevojčicom.

Polanski se nalazi u pritvoru u Švajcarskoj od hapšenja 26. septembra u Cirihu, gdje je na filmskom festivalu trebalo da primi nagradu za životno djelo.

Njegovi advokati pokušavaju da spriječe da Polanski bude izručen u SAD, odakle je pobjegao prije 31 godine.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register