NUNS ponovo postavlja spomen-ploču Ćuruviji

Objavljeno: 30.10.2009, 10:06h

Nezavisno udruženje novinara (NUNS) Srbije ponovo će u četvrtak, 5. novembra, postaviti spomen-ploču u Svetogorskoj ulici u Beogradu na mjestu gdje je 1999. godine ubijen novinar Slavko Ćuruvija, javila je Beta. Vlasnik Dnevnog telegrafa i Evropljanina Slavko Ćuruvija ubijen je 11. aprila 1999. godine u ulazu zgrade u Svetigorskoj gdje je stanovao. Godinu dana kasnije NUNS je postavio spomen-ploču. Na ploči je zapisano: "Na ovom mestu 11. aprila 1999. ubijen je zbog oštre kritičke reči Slavko Ćuruvija, novinar, urednik i vlasnik Dnevnog telegrafa i Evropljanina. U znak sećanja, Nezavisno udruženje novinara Srbije, 11. april 2000". Ubice Slavka Ćuruvije još nisu otkrivene.

Nezavisno udruženje novinara (NUNS) Srbije ponovo će u četvrtak, 5. novembra, postaviti spomen-ploču u Svetogorskoj ulici u Beogradu na mjestu gdje je 1999. godine ubijen novinar Slavko Ćuruvija, javila je Beta.

Vlasnik Dnevnog telegrafa i Evropljanina Slavko Ćuruvija ubijen je 11. aprila 1999. godine u ulazu zgrade u Svetigorskoj gdje je stanovao.

Godinu dana kasnije NUNS je postavio spomen-ploču. Na ploči je zapisano: "Na ovom mestu 11. aprila 1999. ubijen je zbog oštre kritičke reči Slavko Ćuruvija, novinar, urednik i vlasnik Dnevnog telegrafa i Evropljanina. U znak sećanja, Nezavisno udruženje novinara Srbije, 11. april 2000".

Ubice Slavka Ćuruvije još nisu otkrivene.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register