U Srbiji produžen ‘život’ domena .yu

Objavljeno: 30.09.2009, 17:53h

Međunarodni internet registar ICANN odobrio je produženje roka za gašenje domena .yu do 30. marta 2010, pod uslovima koje će naknadno saopštiti. Kako je saopštio Registar nacionalnog internet domena Srbije, odluka o produženju "života" domena .yu donijeta je na sjednici Odbora direktora ICANN koja još traje. "Ukoliko uslovi za RNIDS budu prihvatljivi, Upravni odbor RNIDS-a će donijeti odluku o konačnom datumu gašenja preostalih 4.000 yu domena, o čemu ce javnost biti blagovremeno obaviještena", navodi se u saopštenju koje prenosi B92. Stari internet domen Srbije sa nastavkom .yu trebalo je da bude ugašen danas, ali je RNIDS zatražio da se taj rok produži. Zahtevi za registraciju domena predaju se ovlašćenim registrima čiji spisak se može naći na internet sajtu RNIDS-a www.rnids.rs.

Međunarodni internet registar ICANN odobrio je produženje roka za gašenje domena .yu do 30. marta 2010, pod uslovima koje će naknadno saopštiti.

Kako je saopštio Registar nacionalnog internet domena Srbije, odluka o produženju "života" domena .yu donijeta je na sjednici Odbora direktora ICANN koja još traje.

"Ukoliko uslovi za RNIDS budu prihvatljivi, Upravni odbor RNIDS-a će donijeti odluku o konačnom datumu gašenja preostalih 4.000 yu domena, o čemu ce javnost biti blagovremeno obaviještena", navodi se u saopštenju koje prenosi B92.

Stari internet domen Srbije sa nastavkom .yu trebalo je da bude ugašen danas, ali je RNIDS zatražio da se taj rok produži.

Zahtevi za registraciju domena predaju se ovlašćenim registrima čiji spisak se može naći na internet sajtu RNIDS-a www.rnids.rs.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register